Uitgeverij Timon - profi boek of kaartenset
 
Naamloos-1.jpg

Een uitgeverij of een drukkerij?

Wat is het verschil?

Mensen halen de termen 'uitgeverij' en 'drukkerij' vaak door elkaar. Dat is toch hetzelfde? Eh, nee... Tijd voor een blogje.

Via de vragenlijst kwam deze week een vraag binnen: "Wat is nou eigenlijk de meerwaarde van uitgeverij Timon?"

Bij de antwoorden op onze vragen staat dat ze haar boek al helemaal klaar heeft. Tot en met de vormgeving. Ze wil haar boek over precies een maand uitgeven. Ze vraagt nu aan ons: "Hoe denkt Timon mijn werk naar een hoger plan te kunnen tillen? Wat denkt Timon dat ikzelf niet kan?"

Je boek helemaal klaar? Dan heb je geen uitgeverij nodig, maar een drukkerij.

Eerder deze week belde er iemand met vergelijkbare vraag: "Kunnen jullie ons boek herdrukken? Waarom niet? We hebben alleen een herdruk nodig. We hoeven geen advies."

Oké... Wat hebben deze klanten gemist?

Er zijn veel manieren van uitgeven. Veel mensen zien door de bomen het bos niet meer. Als bovengenoemde vragen jou ook bezighouden, raad ik je aan onze unieke werkwijze te (her)lezen.

Als je boek alleen nog maar gedrukt hoeft te worden, dan kan Uitgeverij Timon inderdaad NIETS voor je doen. Als je 100% vertrouwt op je eigen kunnen, dan ben je op zoek naar een drukkerij of naar een selfpublishing uitgever (ook een soort drukkerij). Even bellen, en klaar is Kees! Hetzelfde geldt voor herdruk.

Timon is geen drukkerij en heeft ook geen eigen drukkerij. Bovendien is Timon geen selfpublishing uitgever. De meerwaarde van het inschakelen van uitgeverij Timon zit hem in:

1) het VIP-programma: ik denk drie maanden met je mee over o.a. inhoud, opbouw, vormgeving en marketing. Dat tilt je uitgave naar een hoger niveau.

2) de procesbegeleiding: ik breng je in contact met professionals die bij de uitgave passen, ik vraag offertes aan bij drukkerijen, enzovoort.

3) het houden van overzicht. Er komt zoveel bij kijken, ik help je om 'overal' aan te denken.

Geen overbodige luxe, maar daarover mag jezelf beslissen.

Als je er toch niet helemaal zeker van bent of je boek 'klaar' is, dan kun je een adviesgesprek afspreken.

 

 Terug
Geplaatst: 01-04-2018 11:41:24

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier

Logo uitgeverij Timon Homepage.jpg

"Ah you are an outcast!
That's great, so are we!"

Privacybeleid

Uitgeverij Timon is een imprint van Uitgeverij ACT on Virtues. Op de webpagina 'privacy & cookies' lees je over ons privacybeleid: www.keiindeugden.nl