Uitgeverij Timon - profi boek of kaartenset
 
Concept 1 Tarotkaarten voor ondernemers.jpg

Je eigen kaartenset

Vaak vragen mensen: wat doet een uitgever nu eigenlijk?

Vandaag een eerste kijkje in Uitgeverij Timons keuken. Timon werkt - serieus - ook echt aan de keukentafel. Daar ontstaan, in gesprek met auteurs en andere betrokkenen, de mooiste verhalen en creaties.

Voor Petra van Haandel is Uitgeverij Timon momenteel aan de slag met een moderne en persoonlijke 'vertaling' van de traditionele Rider Waite Tarotkaarten. Petra werkt als trainer/coach veel met deze tarotkaarten die in 1909 voor het eerst werden uitgebracht. Tijd voor iets nieuws, vond Petra. Maar wel met de kracht en energie van de oorspronkelijke kaarten.

Illustraties uitkiezen

Om te beginnen organiseerde Timon voor Petra's project een auditie onder drie illustratoren. Uit de heel verschillende proefillustraties die we ontvingen koos Petra voor Studio Bajo. Cartoonist Bart van der Kraan werkt de 78 illustraties nu uit: hij maakt schetsen die hij - na overleg met Petra, o.a. over de symboliek - in inkt uitwerkt. Timon ziet toe op  technische kwaliteitscriteria, zoals bijvoorbeeld resolutie en lijndikte.

Teksten en vormgeving

Intussen werkt Petra aan de teksten voor de kaartenset en een bijbehorend boek. Timon ondersteunt haar bovendien bij de grafische vormgeving (formaat, kleur, font, indeling, enzovoort), zodat we al een beeld krijgen hoe het geheel er kan gaan uitzien.

De afbeelding bij dit bericht toont een concept (eerste uitwerking, vormgevingsuggestie) van de nieuwe kaart(en).

Waarom Petra voor Timon koos

Petra koos 'Know/Like/Trust' voor samenwerking met Uitgeverij Timon:

1) Ze kent de prachtige Deugdenkaarten (Uitgeverij ACT on Virtues) en wil de Tarotkaarten in dezelfde, hoogwaardige kwaliteit uitgeven, even luxe uitgevoerd en uitnodigend. Haar kaartenset zal bij dezelfde drukkerij worden gedrukt.

2) Onze samenwerking inspireert en voelt energetisch heel goed. Hoe leg je dat uit... Er is gelijkwaardigheid en grote waardering voor elkaars werk. Plus: de gunfactor!

Hoe het verder gaat

De planning is dat de kaartenset en het boek nog voor december uitkomen. Je kunt Petra's werk o.a. volgen via haar Facebookpagina.

Wil je een keer over jouw idee voor een boek of kaartenset praten? Lees op de website over onze werkwijze.

Hartelijke groet, ook van Timon!

Annelies Wiersma
Uitgeverij Timon

 

 Terug
Geplaatst: 29-03-2018 09:46:47

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier

Logo uitgeverij Timon Homepage.jpg

"Ah you are an outcast!
That's great, so are we!"

Privacybeleid

Uitgeverij Timon is een imprint van Uitgeverij ACT on Virtues. Op de webpagina 'privacy & cookies' lees je over ons privacybeleid: www.keiindeugden.nl